”Zaterdag is de mooiste dag van de week”

Voordat jullie denken: wat een mooi gedicht. Nee, nee, het is het eerste, iets aangepaste, couplet van Groen Als Gras van Acda en De Munnik.

SDC ‘12 thuis, een oude bekende. Mart neemt de jongens mee in het plan van vandaag. Of was het zo dat de trainer meegenomen wordt in de plannen van de jongens? Onder het toeziend oog en oor van HJO Daniel is het in ieder geval duidelijk wat er van en met elkaar verwacht wordt.

Op het veld zijn de verhoudingen duidelijk: Tubantia valt aan, SDC verdedigd.


Dit elftal laat een mooie groeicurve zien.
Week in week uit wordt er goed getraind, zijn de jongens nieuwsgierig en willen “beter” worden. Dat zie je terug in het veld. De “rust” aan de bal, de “simpele” oplossingen vinden, de gedrevenheid met elkaar, de “volwassen” reactie op de keuzes die gemaakt worden en de “magic” die ze laten zien maakt dat we niets anders dan trots kunnen en moeten zijn op onze jongens.


Na een vloeiende aanval over links en schot op de paal van Jurre is Kieron er als de kippen bij om de 1-0 tegen de touwen te schieten. “Magic”: een tweetjes, lat, paal, 1,2,3 mannetjes voorbij. We zien zelfs een voorzet die uit de lucht achter het standbeen op goal geschoten wordt, ….paal. En vervolgens krijgen we nog 3 schietkansen. Maar het blijft 1-0.

Jezelf belonen, je creëert kansen, nu efficiënt zijn in het afmaken. 2-0. En 4 min. later de 3-0! Dylan hoe gaat het? Je keept goed. Dylan zijn antwoord: tis wel saai zo. Ja klopt, de jongens voor je doen het gewoon goed. Aantal schoten op doel bij Dylan in de 1ste helft: 0.

Korte samenvatting 2de helft: niets weggegeven, jezelf meer belonen. Mooi doel om aankomende week aan te werken.

Oh ja, Die “volwassen” reactie: speler -> ik snap je keuze trainer. En trainer, jouw tactische keuzes zijn vaak goed dus…..prachtig toch!


Volgende week de 2de Hengelose derby tegen en bij ATC op sportpark Slangenbeek, aanvang: 12:15 uur.


Deel dit bericht:
Terug naar nieuws