Van het Jeugdbestuur

Leden van het jeugdbestuur


Hoe werkt dat eigenlijk?

Het jeugdbestuur is al een tijdje bezig met de teams voor volgend seizoen. Ieder jaar is het weer een pittige klus om alle teams zo goed mogelijk in te delen.

Tot 1 juni kunnen spelers het lidmaatschap van Tubantia opzeggen en t/m 15 juni kunnen nieuwe spelers zich nog aanmelden.


In de week na 15 juni zullen de teamindelingen op de website van HVV Tubantia worden geplaatst.


Hieronder een inkijkje in de manier waarop wij tot de indelingen komen.

We hebben te maken met een aantal regels. De belangrijkste regel gaat over de leeftijdsgrenzen voor de teams. De KNVB heeft per teamcategorie (JO9, JO10, JO11, enz.) een geboortejaar als grens gesteld. Zo horen spelers van bijvoorbeeld JO10-team geboren te zijn in 2015.

Of een speler geboren is op 1 januari 2015 of 31 december 2015 maakt niet uit. Spelers die jonger zijn mogen ook in dit team uitkomen. Spelers die te oud zijn in principe niet. De KNVB heeft hiervoor echter een dispensatieregeling ingesteld.

Per team mogen een aantal spelers meespelen die 1 geboortejaar te oud zijn. Voor teams t/m JO12 zijn dit 2 spelers, voor teams vanaf JO13 3 spelers.

Tubantia is een vereniging, waarbij we niet altijd genoeg spelers hebben uit één geboortejaar om een team vol te krijgen. Hierdoor zijn we genoodzaakt te schuiven met spelers.

Welke spelers worden doorgeschoven, wordt bepaald door het jeugdbestuur. Als zij een idee hebben over het doorschuiven van spelers, overleggen ze met de trainers/coaches van de betreffende teams.

Het jeugdbestuur kijkt bij het doorschuiven naar de volgende punten: de voetbalkwaliteiten, de leeftijd, het sociale aspect.

In deze volgorde wordt besloten in welk team een speler het best past. Ook bij het doorschuiven van spelers tijdens het seizoen (meestal rond de winterstop) is dit de manier van werken.

In het schema hieronder is te zien hoeveel spelers er in een team zitten en hoe groot hun speelveld is. Alle teams ouder dan JO13/MO13 spelen ook 11:11 op een heel veld.

Voor meisjesteams en jongensteams gelden dezelfde regels wat aantal spelers, spelvorm en veld betreft.

Competitie:Spelvorm:Veld:
JO86 : 6Kwart veld
JO96 : 6Kwart veld
JO106 : 6Kwart veld
JO118 : 8Half veld
JO128 : 8Half veld
JO1311 : 11Heel veld
MO13 en ouder11 : 11Heel veld

We hopen met deze uitleg over de moeilijke puzzel die we moeten leggen meer duidelijkheid te hebben verschaft over het proces en waarom we pas na 15 juni de indeling bekend kunnen maken.

Met vriendelijke groet,
Het jeugdbestuur

Deel dit bericht:
Terug naar nieuws