Tubantia – VR. Boys

“Tegen Vroomshoopse Boys verschil met 1e helft en 2e helft, de punten moeten een keer komen”


Zaterdag 18 november op een nat en koud sportpark de Bijenkorf, stond Vroomshoopse Boys op het programma.

De gasten uit Vroomshoop lieten direct zien dat ze konden voetballen, 1e helft kwam Tubantia er niet onderuit. Hoewel Vroomshoopse Boys in 1e helft veel balbezit hadden, waren ze niet gevaarlijk voor het doel, sporadisch kwamen er kleine kansen aan beide kanten, 1e helft bleef Vroomshoopse Boys de betere ploeg en dat realiseerde, vlak voor rust (43 minuut), de 0 – 1 prachtige voorzet van de rechterkant, de spits Ramon de Jong hoefde er alleen met zijn hoofd tegen aan te knikken.

In plaats van te rusten met 0 – 0, gingen we rusten met 0 – 1. De vraag, hoe komen ze uit de kleedkamer. Wel het antwoord kwam, 2e helft een heel ander Tubantia, met veel strijd en passie, daardoor werden de onderlinge duels meer gewonnen door Tubantia, In de 2e helft kwamen er kansen op de 1 – 1, maar drie keer op rij ontbrak het woord geluk, de 1 – 1 was zeker verdiend op dat moment.

Echter wat niet lukte voor Tubantia, lukte in de 86e minuut Vroomshoopse Boys dat wel, Bert Verschoor schoot de bal met een hard schot in de linkerhoek de 0 – 2 binnen. Na de 0 – 2 gaf Tubantia niet op, direct na doelpunt van Vroomshoops Boys kreeg Tubantia de kans op 1 – 2, Jort Zengerink schoot de bal tegen binnenkant van de rechterpaal, ook hier ontbrak het woordje geluk.


“We kunnen terug kijken op een goede 2e helft, elke wedstrijd geef de ploeg alles wat ze hebben, als we zo door gaan, ben ik van overtuigd dat de punten eraan komen” als dus Rutger Kats.