Teamprestatie ZA 1

Door Bauke Feringa:
Wedstrijdverslag en foto’s


Afgelopen zaterdag heeft het eerste van Tubantia met 1-0 gewonnen van Gramsbergen, “overwinning is een teamprestatie, iedereen ging 90 minuten lang vol uit ”aldus trainer Rutger Kats

Voor het eerst dit seizoen hebben we de drie punten in Hengelo gehouden, op een nat, en koude zaterdagmiddag wist Tubantia wat ze moesten doen, veel strijd in de wedstijd, en dat gebeurde ook, Gramsbergen had vanaf het begin hier geen antwoord op.

Tubantia kreeg in de 1e helft paar mogelijkheden om de score te open, echter de bal wilde er niet in, Gramsbergen daarin tegen kwam 1e helft sporadisch voor het doel van Tubantia.

Zo gingen we rusten met 0 – 0. Tubantia ging verder met wat ze ook in de 1e helft deden, volop de strijd aan gaan, dat resulteerde in de 47 minuut de 1-0, Kyan kreeg de bal, maakte een actie en kon de vrijstaande Boaz bereiken, deze kon vrij doorlopen naar het doel en maakte de verdiende 1 – 0.

Na het doelpunt bleef Tubantia doorgaan met strijd leveren, waardoor Gramsbergen op geen enkele manier in de wedstrijd kwam. Ook in 2e helft kreeg Tubantia kansen op de 2 – 0, maar de bal wilde er niet in.

Dieks van Dongen kwam er in de 2e helft in en maakte zijn debuut, Luc Bosman kwam er ook in, die vorige week al tegen Barbaros zijn debuut maakte.


Na het fluitsignaal was de euforie groot door deze mooie overwinning  op Gramsbergen.


A.s. zaterdag staat er weer mooie uitdaging op programma en wel uit naar Nieuwleusen SV aanvang 14:30 uur..