Nog steeds actief

Door Gerard Schouwink: Heel Hengelo kent hem. Ze kennen hem als conciërge bij het Bataafse Kamp of ze kennen hem als voetballer of als jeugdtrainer of als jeugdleider bij HVV Tubantia.

Paar foto’s

Ze kennen Herman allemaal en wat nog meer opvalt, Herman kent ze ook allemaal nog van naam en van gezicht. Zijn voetballoopbaan kent een gestadig verval.

Met het oplopen van zijn leeftijd zakte het vermogen om diep te gaan. Zijn fabelachtige techniek compenseerde veel maar niet alles. Herman ging in zijn sportieve carrière van Tubantia 1 naar Tubantia 2 en daarna jarenlang in Tubantia 10, het team met voornamelijk oud eerste elftal spelers.

Eigenlijk waren dat de topjaren in Hermans voetbal carrière. Vele kampioenschappen werden behaald in een team met o.a. Bertus Strating en Henk Renssen. Een echt hecht vriendenteam waarin Herman excelleerde op het middenveld.

Toen veel spelers afhaakten maakte Herman de overstap naar walking football. Met zijn 80 jaar is hij de oudste nog voetballende Tubantiaan en nog steeds strooiend met onnavolgbare passjes.

Daarnaast staat hij samen met zijn onafscheidelijke collega Gerrit Uunk aan de basis van menig voetbal-talent. Ze trainen nog steeds elke woensdag en zaterdag de kneupkes van Tubantia !

Al dat Tubantia werk leverde Herman ook een welverdiende titel op: ERELID van HVV TUBANTIA

Met zijn 80 jaar ( je ziet er niets van ) nog steeds een erg gewaardeerde Tubantiaan !!

Still going Strong !!