Nieuwleusen – Tubantia

Door Bauke Feringa:
Wedstrijdverslag en foto’s


Zaterdag 11 november stond de SV Nieuwleusen op programma, op een natte druilige zaterdag vertrokken we met de bus naar Nieuwleusen.

We speelden daar op veld 2, (had ook veel last van de regen gehad) dit omdat veld 1 niet bespeelbaar was door de vele regen de laatste tijd.

Tubantia begon niet goed aan de wedstijd, op alle fronten was Nieuwleusen de betere ploeg, of misschien konden ze beter met de omstandigheden omgaan.

1e doelpunt een voorbeeld daarvan de bal schiet door, zo kwam Randy Vink van Nieuwleusen alleen voor Thom te staan, scoorde de 1-0. Tubantia probeerde de draad weer op te pakken, echter er kwamen geen kansen, daar in tegen bleef SV Nieuwleusen gevaarlijk dat resulteerde in de 28 minuut in de 2-0.

Vlak voor rust kreeg Boaz Dekker de rode kaart, dat was de nekslag voor Tubantia.

2e helft met 10 man was het een gelopen wedstrijd, hoewel er in de 2e helft gestreden werd voor elke meter, pas in de 78 minuut kwam de 3-0 op de scorebord, gevolgd door de 4-0 en de 5-0.


Ondanks de zware omstandigheden keek trainer Rutger Kats terug op een goede 2e helft, hebben gestreden voor wat we waard zijn, dat biedt perspectief voor komende wedstrijden.