Marlous Weghorst

Op deze manier zetten wij iemand in het zonnetje die veel voor onze club doet en laten we onze leden kennis maken met de waardevolle mensen die achter de schermen druk zijn met onze club draaiende te houden.

Stel jezelf kort even door

Wat is jouw rol als vrijwilliger bij HVV Tubantia? 
Ik ben wedstrijdsecretaris Jeugd. Dit doe ik niet alleen. Doe dit samen met Bjorn Geerdink. Hij is ook wedstrijdsecretaris jeugd. Wij zijn degene die het contact hebben met de leiders/trainers van de teams, tegenstanders en de KNVB. Wij houden ons bezig met wedstrijdwijzigingen, afgelastingen, veldindelingen en kleedkamerindelingen en natuurlijk het belangrijkste, het aanstellen van een clubscheidsrechter op wedstrijden.

Wat vind je leuk aan jouw werk als vrijwilliger? 
Het contact met de mensen. Niet alleen met de Tubantianen zelf, maar ook andere verenigingen in deze regio.

Wat vind je er minder leuk aan?
Dat veel ouders maar verwachten dat alles wel “even” geregeld wordt bij HVV Tubantia zonder zelf een duit in het zakje te doen. Je ziet tegenwoordig dat ouders hun kind bij de ingang de auto uit zetten en weer verder gaan. En je hoort de bekende woorden. We betalen toch contributie! Dat klopt dat betalen we ook. Maar zonder vrijwilligers kan een club niet bestaan. We kunnen zoveel meer bereiken bij HVV Tubantia, maar daar is wel hulp voor nodig van ouders. Ik hoop dat ouders zich dit eens gaan beseffen.

Wanneer ben je vrijwilliger geworden? 
Dit is nu mijn tweede seizoen dat ik wedstrijdsecretaris ben, maar daarvoor heb ik ook ander vrijwilligerswerk gedaan binnen de club, zoals leidster van het elftal van mijn jongste zoon, organisatie van het Euregiotoernooi en bardienst draaien op zaterdagmiddag samen met de toppers Inge van Berkum en Suzanne Nieuwenhuis.

Hoeveel tijd kost het je per week? 
Toch wel zo’n 10 à 12 uur per week

Wat is de mooiste herinnering die jij hebt aan HVV Tubantia? 
Het kampioenschap van de dames en de vele feestjes/toernooitjes die we met de dames hebben beleefd. Dat mis ik af en toe nog wel. Toernooi in Wamel was toch echt wel het gezelligste en leukste toernooi.

Heb je zelf gevoetbald? En zo ja, waar? 
Ja altijd bij HVV Tubantia, maar toen ik kinderen kreeg ben ik gestopt.

Wat is je favoriete voetbalclub? 
Feyenoord en natuurlijk ook een beetje FC Twente.

Wie is je favoriete voetballer? 
Favoriete voetballer vroeger was Paolo Maldini. De favoriete voetballer van tegenwoordig vind ik toch echt wel Kylian Mbappé.

Wat zijn je hobby’s?
Voetbal kijken, volleybal, skiën, drankje doen met vriendinnen.