Tom Vet

Op deze manier zetten wij iemand in het zonnetje die veel voor onze club doet en laten we onze leden kennis maken met de waardevolle mensen die achter de schermen druk zijn met onze club draaiende te houden.

Stel jezelf kort even voor

Mijn naam is Tom Vet, sinds 1986 lid van de club, tot voor 8 jaar geleden altijd gekeept. Ik heb 2 kinderen Jimmy en Jack. Jack doet aan Honkbal bij de Giants in Hengelo. Zijn trainer is Henk Wolters, wellicht bekend bij sommige Tubantianen. Jimmy speelt sinds zijn 5e bij Tubantia, momenteel in de JO15-2.

Wat is jouw rol als vrijwilliger bij HVV Tubantia? 
Op dit moment voorzitter van de activiteiten commissie, de leukste commissie van de club. Dit doe ik samen met Charlissa, Laurens, Martijn, Dirk en Carla. Daarnaast probeer ik Jimmy’s team wat te ondersteunen of de kantine commissie.

Wat vind je leuk aan jouw werk als vrijwilliger? 
Het contact met alle leden is zo leuk, je organiseert een activiteit en hoopt dat je wat organiseert voor iedereen. De ene keer voor de volwassenen de volgende keer wat voor de jeugd. En als je zo praat met onze leden zijn er heel veel goeie ideeën.

Wat vind je er minder leuk aan?
Dat we bijvoorbeeld in December een Sinterklaas feest aan organiseren waren, maar door slechts 7 aanmeldingen we dit hebben moeten cancelen.

Wanneer ben je vrijwilliger geworden? 
Heb dat altijd wel gehad, wil altijd wel wat doen voor de club. Jaren geleden in het oude clubhuis nog heb ik wel eens wat bardiensten gedraaid, heb een tijdje de redactie gedaan van het clubblad de Tubantiaan, ben trainer en leider geweest. Toen ik een jaar of 16/17 (+- 30 jaar geleden) was had ik de F6, die jongens die daar in speelden kom ik nog vaak tegen, of bij Tubantia of in de stad, erg leuk dat we elkaar dan nog kennen.

Hoeveel tijd kost het je per week? 
Verschilt erg, als er een activiteit voor de deur staat wat meer, maar gemiddeld 2-4 uur, zoiets…

Wat is de mooiste herinnering die jij hebt aan HVV Tubantia? 
De mooiste herinnering zijn toch echt wel die meerdaagse toernooien als de Haarlem Cup en in Denemarken. Zo af en toe hebben we het daar nog wel eens over.

Heb je zelf gevoetbald? En zo ja, waar? 
Ja, altijd bij Tubantia, ik was keeper.

Wat is je favoriete voetbalclub? 
Tubantia en Feyenoord.

Wie is je favoriete voetballer? 
Dat waren altijd de keepers van Feyenoord, Hiele, de Goeij, Dudek, echt goeie keepers en nu Bijlow die kan echt heel goed worden, maar vaak geblesseerd. Hopelijk is dat een keer voorbij.

Wat zijn je hobby’s?
Voetbal uiteraard, ik ben ook enorme fan van het blad Staantribune. Daarnaast liefhebber van speciaal bier. Verder hardlopen en wielrennen, alhoewel dat de laatste tijd weinig gebeurd.