HVV Tubantia maakt seizoen af op verfoeide kunstgrasmat.

Bron: Dagblad Tubantia
De staat van het hoofdveld van HVV Tubantia is uiterst zorgwekkend. De kunstgrasmat, aangelegd in 2011, zorgt voor veel blessures. De gemeente erkent het probleem, het veld wordt volgend jaar vervangen.

Volgens bestuurslid Peter Leferink is het hoofdveld ‘met de hakken over de sloot’ goedgekeurd door keuringsinstantie ISA. „Maar de ISA kijkt vooral naar standaardeisen. Naar de stuit van de bal, hoe hij rolt. Te weinig naar de veiligheid van de spelers.” Het aantal blessures loopt bij Tubantia in de tientallen. „We zien vooral een toename van knieblessures

De hoofdmacht diende al een verzoek in om thuisduels op het tweede kunstgrasveld te spelen. Leferink: „Probleem is dat onze tribune in dat geval niet wordt benut. Los daarvan stelt de KNVB dat naar een ander veld mag worden uitgeweken als het hoofdveld is afgekeurd. Daarvan is geen sprake. Dus zal het eerste dit seizoen moeten afmaken op het hoofdveld. Helaas.” Volgend seizoen vervangt de gemeente de toplaag van het veld. Dat kost al gauw twee ton.

Het is een van de prominente zaken die aan bod kwam in de ledenvergadering van Tubantia. Ander clubthema: het rookvrij maken van Sportpark De Bijenkorf. Een voorstel in die richting werd door een meerderheid van de leden gesteund.

„Wij vinden het een logische stap, zeker gezien de toenemende drang van jongeren om te roken. Een andere instelling is nodig. Voor het eind van het seizoen schrijven we een extra ledenvergadering uit, zodat de leden er opnieuw over kunnen stemmen”, zegt Leferink.

Tegen die tijd wordt het voorstel officieel ingebracht door de voorzitter. Want dat is een ander nieuwtje uit de bestuurskamer van Tubantia: de zoektocht naar een voorzitter is voorbij.

Tijdens de ledenvergadering meldde Eric Wennink zich.

Ondersteund door oud-leidsman Peter Leferink wordt hij voorzitter.

Tubantia zit met circa 900 leden nog niet op het niveau van voor de pandemie. De club tobt over het wegvallen van sponsorinkomsten, maar noteert wel een positief jaarsaldo. „We kruipen langzaam uit het coronadal”, constateert Leferink. Hij wijst op nieuwe initiatieven bij de vereniging. „Met leuke ideeën moet de club een stimulans krijgen. Zoals de groundhopper, waarbij Tubantia-leden uitstapjes maken naar mooie clubs.

We hebben ook een fenomenale pubquiz. Die wordt op 25 november gehouden.” Onder de jubilarissen van de club zitten bekende namen als voormalig eerste elftalspelers Remko ten Donkelaar en Marcel Renssen. Zij zijn een halve eeuw lid van Tubantia.

Deel dit bericht:
Terug naar nieuws