Bjorn Geerdink

Op deze manier zetten wij iemand in het zonnetje die veel voor onze club doet en laten we onze leden kennis maken met de waardevolle mensen die achter de schermen druk zijn met onze club draaiende te houden.

Stel jezelf kort even voor:
Ik ben Bjorn Geerdink 27 jaar en sinds mijn vierde al lid van HVV Tubantia.

Wat is jouw rol als vrijwilliger bij HVV Tubantia?
Ik organiseer diverse toernooien bij Tubantia, zoals het Peter Leferink Toernooi, het Bertus Strating Toernooi en het Eelderink & Uunk Toernooi. Daarnaast organiseer ik samen met mijn team, Zondag 2, het ‘Sportieve’ 7×7 toernooi en de pubquizen bij Tubantia. Ook heb ik de afgelopen 2 jaren Marloes Weghorst & Ronald Houtkooper geholpen met het wedstrijdsecretariaat.

Wat vind je leuk aan jouw werk als vrijwilliger?
Het leuke aan vrijwilligers bij Tubantia vind ik de leuke collega-vrijwilligers die ik heb leren kennen.

Wat vind je er minder leuk aan?
Het gezeur van mensen die niks voor de club doen en toch eisen stellen, omdat ze vinden dat ze contributie moeten betalen en dan denken dat alles zo maar even voor hun geregeld kan worden. Ook vind ik het jammer dat het steeds dezelfde mensen zijn die je tegenkomt bij de vrijwilligers.

Wanneer ben je vrijwilliger geworden?
Mijn ouders waren vroeger ook altijd vrijwilligers bij Tubantia. Ze waren begonnen als leiders van de teams van mijn broer en mij, daarnaast waren ze bestuursleden. Toen mijn vader in het jeugdbestuur terecht kwam vroeg hij of ik trainingen wou geven, sinds mijn 16e ben ik gevraagd om te helpen met het organiseren en heeft hij mij aangestoken om ook vrijwilligerswerk voor de club te doen.

Hoeveel tijd kost het je per week?
Dat verschilt per week. Ene week ben ik er 5 uur mee bezig en de andere week ben ik er zo’n 20 uur mee bezig, dat is vooral de weken vooraf een toernooi. Dat verschilt per week en per periode.

Wat is de mooiste herinnering die jij hebt aan HVV Tubantia?
Ik heb al veel mooie herinneringen aan Tubantia. De feestjes bij Tubantia waren altijd mooi. Vooral het Regiotoernooi was een mooi evenement bij Tubantia. Ook toen ik in de F- en E-jeugd zat waren er ook mooie voetbalkampen georganiseerd waar ik nog leuke herinneringen aan heb. Weinig slapen en veel voetballen.

Heb je zelf gevoetbald? En zo ja, waar?
Ik voetbal sinds mijn 4e bij Tubantia. Ik ben begonnen in de kneupkes en voetbal nu op Zondag in het 2e.

Wat is je favoriete voetbalclub?
In Nederland is dat FC Twente, daarnaast ben ik ook fan van Fulham FC.

Wie is je favoriete voetballer?
Ik heb op dit moment niet echt een favoriete voetballer. Vroeger was ik wel fan van Ronaldinho en Carles Puyol.

Wat zijn je hobby’s?
Naast voetballen, vind ik wielrennen een leuke sport om te kijken en om zelf te doen, ik kijk graag in het weekend of in de avond sport, mijn vriendin wordt er wel eens gek van. Ook vind ik het leuk om een obstakelrun te lopen. Daarnaast is het een hobby om diverse voetbalshirts van buitenlandse clubs te verzamelen. Ook mag ik graag een festival bezoeken.