Biljarten

De Biljartclub van HVV Tubantia is  6 jaar  jong.

6 jaar geleden kwam de vraag vanuit de club om aandacht te besteden aan de wens van enkele leden om de behoefte aan biljarten binnen de club te promoten.

Er werd begonnen met een 3- tal leden.
Echter binnen een jaar zaten we al met een bestand van 8 leden en waren we rijp om deel te nemen aan de Hengelose Senioren Competitie. De resultaten in die jaren waren zeer succesvol.

Naast 1e prijzen in team verband werden spelers ook bekroond met individuele 1e prijzen.

Biljart Club Tubantia heeft als doelstelling om de leden een gezellig en ontspannen moment te bezorgen met het uit oefenen van biljart ontmoetingen in het clubhuis van de voetbalclub Hvv Tubantia.

Er wordt gespeeld in diverse onderdelen van het biljartspel. Naast het vertrouwde libre klein wordt er ook gespeeld in de competitie van het 3 banden. BC Tubantia herbergt zowel vrije tijd biljarters als spelers die in competitie verband uitkomen.

Intern kunnen de leden deelnemen aan het onderling kampioenschap, het spelen in de poule “ 1 tegen allen “ , waarin elke speler de andere leden 1 maal ontmoet. Bandstoten staat ook standaard per jaar op het programma.

Leden kunnen op 5 avonden in de week terecht in het clubhuis.
Dan wordt er gespeeld van 19.00 tot ongeveer 22.00 uur.

Zelfs in de ochtenduren, van 09.00 tot 12.00 uur is er de mogelijkheid om te spelen. Deze keuze moet echter wel overlegd worden met de bestuurder daar er ook andere organisaties gebruik maken van het clubhuis!!

De belangrijkste competitie is ongetwijfeld het kampioenschap van Hengelo Libre klein die georganiseerd wordt door de HVSB (Hengelose Vereniging van Senioren Biljarters.

Hier wordt gestreden tegen 7 andere teams uit Hengelo met als inzet de jaarlijkse wisselbeker van de Hengelose senioren competitie.

Senioren competitie?   Jazeker, want de leden moeten ouder zijn dan 50+ !

Wie spelen er bij BC Tubantia?
Sietze Herder – Samer Chammo – Roel de Boer – Harrie Vranken – Bert Boes – Ben Hilverink – Jan Tilmans – Frits Dijkstra – Martin Kevelham – Hans oude Engberink – Rob van Urk – Peter van Eerde –  Frans Groot – Jan Kamphuis – Tonnie Kerver – Edwin Nijland – Leo Maathuis – Ivan Maathuis en Carl ten Broeke.

Lidmaatschap van de BC Tubantia
Niet competitie spelers 5 euro per maand. Competitie spelers 6 euro per maand.

Contactpersonen zijn
Chris ten Cate: 06 43 18 99 61

Bert Boes: 06 28 75 07 54.